CHÂTEAU DE VERSAILLES

DSC_1694.jpg
Som sagt var vi vid Versailles en dag tillsammans med Rebeccas vänner, här var vi förväntansfulla på att få gå in, inte minst för att få se alla de vackra salarna utan också för att det småregnade och var kallt ute. 
 
DSC_1697.jpg
Det var oerhört folktomt, vilket vi borde ha reagerat på och det var såklart för att det var stängt just den dagen. Vi fick nöja oss med att stå på behörigt avstånd från slottet och kika in genom grindarna. 
 
DSC_1696.jpg
Här ovan syns dock tre lyckostar som antagligen jobbar på slottet och får gå runt där i lugn och ro när det är helt folktomt. Vi var inte alls avundsjuka på dessa människor. Inte alls. 
 
DSC_1693.jpg
I anslutning till själva slottet finns det en kyrka vi aldrig varit inne i och som vi inte ens förstått var ingången finns. Ingen lycka på att hitta den den här gången heller. Nästa gång dock!
 
DSC_1704.jpg
Vi vandrade som sagt istället runt i trädgården och parken. Tittade längtansfullt in i stora salar som med största sannolikhet var mycket varmare än vad vi var vid det här laget.
 
DSC_1761.jpg
Men trots att besöket inte alls blev som vi hade tänkt oss så blev det oerhört lyckat i alla fall. En vinterdag ute vid Versailles kan kanske inte ens gå fel?
 
PARIS, UTFLYKTER | Château de Versailles, Paris, Versailles, höst, Versailles | |
Upp